تاثیر شبکه های اجتماعی بر نوجوانان

آنچه در این مقاله می خوانید:
نوجوانان، فناوری و سلامت روان: مطالعه آکسفورد هیچ ارتباطی پیدا نکرد!
تاثیر شبکه های اجتماعی بر نوجوانان چیست؟
یک مطالعه بین بیش از ۴۳۰،۰۰۰ کودک ۱۰ تا ۱۵ ساله نشان می دهد که “ارتباط کمی” بین استفاده از فناوری و مشکلات روانی وجود دارد.
موسسه اینترنت آکسفورد مشاهده تلویزیون ، استفاده از رسانه های اجتماعی و دستگاه ها را با احساس افسردگی ، تمایل به خودکشی و مشکلات رفتاری مقایسه کرد.
آکسفورد ارتباط کمی در ارتباط بین افسردگی و استفاده از رسانه های اجتماعی و تماشای تلویزیون از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۹ پیدا کرده است، افزایش کمی بین مسائل عاطفی و استفاده از رسانه های اجتماعی وجود دارد.

مردم شاد
پروفسور اندرو پرزیبیلسکی، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: “ما نمی توانستیم تفاوت بین تأثیر رسانه های اجتماعی و سلامت روان را در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۹ تشخیص دهیم.” وی گفت: “ما نمی گوییم که افراد خوشحال کمتری از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند.
“ما می گوییم که ارتباطشان تقویت نمی شود.”
و این هشداری بود برای نهادهای نظارتی و قانونگذاران که بر باورهای رایج در مورد تأثیرات مضر فناوری بر سلامت روان جوانان تمرکز می کنند.
“رفاه منفی”
شرکت کنندگان، در ایالات متحده و انگلیس، احساسات خود را با استفاده از سوالات تعیین شده با پاسخ مقیاس کشویی درجه بندی کردند.
و از آنها در مورد مدت زمان فعالیت رسانه های اجتماعی یا دستگاه پرسیده شد، اما نه به طور خاص چطور آنها آن زمان را گذرانده اند.
مقاله در مجله Clinical Psychological Science منتشر شده است.
در ژانویه ۲۰۲۱ ، یک مطالعه نشان داد که استفاده زیاد از رسانه های اجتماعی با رفاه منفی و عزت نفس در میان نوجوانان مرتبط است.
از دیگر عوامل موثر بر سلامت روان جوانان می توان به بیماری همه گیر ویروس کرونا اشاره کرد.
دولت انگلیس از سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون پوندی در خدمات بهداشت روان خبر داده و ۷۹ میلیون پوند برای کودکان و جوانان در نظر گرفته است.
افسردگی و شبکه های اجتماعی
بر اساس تحقیق منتشر شده در Clinical Psychology Science ، مجله ای از انجمن علوم روانشناسی ، داده هایی از نوجوانان و جوانان نشان نمی دهد که استفاده از شبکه های اجتماعی علائم افسردگی بعدی را پیش بینی می کند. با این حال، یافته ها نشان می دهد که علائم افسردگی نسبتاً بالاتر، استفاده بعدی از شبکه های اجتماعی در دختران نوجوان را پیش بینی می کند.
نویسنده ارشد تیلور هفر از دانشگاه بروک می گوید: “شما باید به مرور زمان افراد مشابه را دنبال کنید تا نتیجه بگیرید که استفاده از شبکه های اجتماعی علائم افسردگی بیشتری را پیش بینی می کند.” “با استفاده از دو نمونه جهانی بزرگ، ما توانستیم این فرض را به صورت تجربی آزمایش کنیم.”

از سال ۲۰۱۷، هفر و نویسندگان همکار از دانش آموزان کلاس های ۶ ، ۷ و ۸ در انتاریو، کانادا، یک بار در سال و به مدت دو سال نظرسنجی کردند. محققان همچنین نظرسنجی های سالانه شرکت کنندگان در مقطع کارشناسی را آغاز کردند، در اولین سال دانشگاه خود در مدت زمان ۶ سال.

برای اندازه گیری علائم افسردگی، محققان از مقیاس مرکز افسردگی مطالعات اپیدمیولوژیک برای بزرگسالان جوان و نسخه مناسب برای سن از همان مقیاس برای بزرگسالان استفاده کردند. همه شرکت کنندگان به دو سوال در مورد میانگین ساعات روزانه خود در شبکه های اجتماعی پاسخ دادند – یکی سنجش میزان استفاده در روزهای هفته و دیگری سنجش میزان استفاده در آخر هفته. شرکت کنندگان همچنین به سوالات مربوط به سایر اوقات مانند تماشای تلویزیون و فعالیت های خارج از استفاده از رسانه های اجتماعی از جمله انجام تکالیف و ورزش پاسخ دادند.
هفر و همکارانش داده ها را برای هر گروه سنی و جنسیتی به طور جداگانه تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج نشان داد که استفاده از شبکه های اجتماعی علائم افسردگی بعدی را در میان نوجوانان یا دانشجویان مقطع کارشناسی پیش بینی نمی کند. در عوض، علائم افسردگی بیشتر استفاده از شبکه های اجتماعی را با گذشت زمان پیش بینی می کنند، اما فقط در دختران نوجوان.
وی گفت: “این یافته با این ایده مغایرت دارد که افرادی که از شبکه های اجتماعی زیادی استفاده می کنند با گذشت زمان افسرده تر می شوند. در عوض، دختران نوجوانی که احساس ناراحتی می کنند ممکن است به رسانه های اجتماعی روی بیاورند تا حال خود را بهتر کنند. “

یک دیدگاه